Следвайте Гласове в  Украинският министър-председател Денис Шмигал обяви, че руската

...
Следвайте Гласове в  Украинският министър-председател Денис Шмигал обяви, че руската
Коментари Харесай

Украинският премиер: Няма нито една електроцентрала, която да не е поразена от руски ракети или дронове

Следвайте " Гласове " в 

Украинският министър-председател Денис Шмигал разгласи, че съветската инвазия в Украйна е довела до основаване на минно поле с обща повърхност 250 000 кв. км, което е 40% от територията на страната, която публично е 603 000 кв. км.
" В момента това е най-голямото минно поле в света - прибавя Шмигал в изявление за южнокорейската организация " Йонхап ". - Това освен затруднява пътуването на хората, само че предизвиква огромни разстройства в земеделието, което е една от главните ни промишлености. Размерът на минното поле от 250 000 кв. км е по-голям освен от целия Корейски полуостров (около 221 000 км2), само че и от Лаос, Румъния (всяка към 238 000 км2) и даже от Англия (около 244 000 км2)).

Дори и без мините, нанасящи безразборни вреди, цивилните региони са най-силно наранени от войната, споделя още Шмигал в първото си извънредно изявление за азиатска медиа от началото на войната на 24 февруари 2022 година
„ Русия се насочва към инфраструктурата в гъсто обитаемоте региони - твърди той, отбелязвайки, че 70% от вредите са върху жилищни квартали. - Индустриални комплекси, като химически и стоманени фабрики, както и пътна инфраструктура, са измежду другите целеви обекти [на съветските удари] ".
Шмигал прибавя, че Украйна е претърпяла големи стопански вреди от войната. Миналата година брутният вътрешен артикул (БВП) на страната е понижен с 30,4% по отношение на 2021 година, а към началото на юни 2022 година, съгласно Световната банка, общите стопански загуби са възлизали на $350 милиарда Украинският министър председател предвижда, че общите загуби от войната ще доближат $700 милиарда тази година.

" Въпреки това украинската стопанска система работи. Правителството изплаща всички заплати и пенсии без закъснение. Разработваме стратегии за безплатни средства за дребния и междинен бизнес ", споделя още министър председателят.
Според него 50% от електропреносните мрежи на страната са били развалени при 11-те всеобщи въздушни набези и 14 талази от офанзиви с дронове от октомври насам.
„ Няма нито една електроцентрала, която да не е изумена от съветски ракети или дронове - добавя Шмигал. - Целта на Русия е да отстрани всички енергийни мрежи на Украйна и да принуди нашите хора да избягат, като им оказва психически напън. "
Относно опасенията, че войната ще се удължи доста, Шмихал акцентира нуждата от опазване на глобите против Русия и подкрепяне на Украйна. И особено показва значимостта на глобите върху търговията с газ и нефт и блокирането на доставките на оръжия и елементи за Русия, като сподели, че всички международни компании би трябвало да се отдръпват от Русия.
Шмигал също по този начин прикани за финансова помощ, с цел да се помогне на Украйна да премине през зимата и да възвърне своята електроенергийна, пътна и водна мрежи. 
„ Не знаем по кое време войната ще завърши, само че е несъмнено, че ще си върнем цялата земя - добавя той. - За да спечелим, глобите са значими, само че в последна сметка те би трябвало да бъдат благодарение на оръжейна поддръжка “.
„ За разлика от Русия, ние първо измисляме тактики за отбрана на хората “, продължава Шмигал. „ От началото на войната ние си върнахме 54% от територията, окупирана от Русия, и ще продължим да си връщаме окупираната земя тази зима или когато и да е. Възвръщането на нашата територия е значимо, само че също по този начин е значимо и укрепването на тила на фронтовите линии, с цел да запазим отвоюваната територия. Ние обръщаме огромно внимание на това като част от нашата тактика за възобновяване на нашата земя “, споделя още той.
Източник: segabg.com
 
 
 
08 Яну 2023187008 Яну 20233408 Яну 202316908 Яну 202318508 Яну 202318608 Яну 2023147КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231287224 Дек 2022347806 Яну 202383728 Дек 2022756
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР